MBPJ disaran tuntas tangani isu mendapan Pangsapuri Permai | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

MBPJ disaran tuntas tangani isu mendapan Pangsapuri Permai

OLEH AFIX REDZUAN

SABAK BERNAM, 9 NOV: Kerajaan Negeri mengarahkan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) untuk memanggil semua pihak terlibat termasuk pemaju bagi menyelesaikan isu mendapan dan rekahan jalan di Pangsapuri Permai, PJU3, Petaling Jaya.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, isu itu turut dibincangkan dalam Mesyuarat EXCO pagi tadi yang berlangsung di Majlis Daerah Sabak Bernam.


“Kita akan buat keputusan berkaitan isu itu dan Kerajaan Negeri akan mengarahkan MBPJ menyelesaikannya secepat mungkin,” katanya.

Difahamkan benteng pangsapuri 10 tingkat yang mula dibuka 13 tahun lalu runtuh sejak 30 Mei lalu dan menimbulkan kebimbangan penduduk setempat selain pernah mengakibatkan kerosakkan pada kenderaan penduduk.

Semalam, EXCO Perumahan dan Kehidupan Bandar, Haniza Talha mengadakan lawatan dan melihat sendiri kesan runtuhan itu.

Katanya, pemaju tidak boleh lepas tangan berhubung aspek keselamatan penduduk dan beliau turut melahirkan kebimbangan keadaan akan menjadi lebih teruk jika ia tidak dibaik pulih segera.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next