Selangorkini
PBT SELANGOR

Morib Fun Run 2018 kembali pada 16 Disember

OLEH AFIX REDZUAN

BANTING, 14 NOV: Morib Fun Run 2018 kembali pada 16 Disember ini dengan sajian keindahan serta hembusan bayu laut buat peserta.

Yang Dipertua Majlis Daerah Kuala Langat, Mohamad Zain A Hamid berkata, pihaknya bakal sekali lagi menganjurkan acara itu di Dataran Pantai Morib, Kuala Langat bermula seawal jam 7.00 pagi.

“Antara kategori yang dipertandingkan adalah Lelaki Junior (13-17 tahun), Lelaki Terbuka (18–39 tahun), Lelaki Junior Veteran (40-49 tahun).

“Turut dipertandingkan Lelaki Senior Veteran (50 tahun ke atas), Wanita Junior (13-17 tahun), Wanita Terbuka (18–39 tahun) dan Wanita Veteran (40 tahun ke atas),” katanya dalam kenyataan.

Katanya, setiap pemenang dari tempat pertama hingga kesepuluh bakal membawa pulang hadiah wang tunai, medal dan sijil, manakala setiap peserta yang berjaya menghabiskan larian bakal membawa pulang pingat serta sijil.

Justeru, Mohamad Zain menyeru seluruh penduduk di daerah itu untuk bersama menyertai acara tahunan terbabit serta memeriahkan acara yang pastinya dinantikan setiap hujung tahun.

“Bagi menyertai acara ini, setiap peserta dikenakan yuran penyertaan RM25 dan setiap penyertaan akan menerima t-shirt Microfiber Morib Fun Run 2018.

“Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Disember ini dan pendaftaran boleh dilakukan secara dalam talian di laman sesawang www.pacerssport.com atau hubungi Jabatan Pembangunan Masyarakat MDKL di talian 03-31803140 untuk pertanyaan,” katanya.


Pengarang :