Raub dilanda banjir | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Raub dilanda banjir

KUANTAN, 11 NOV: Seramai 107 penduduk Kampung Ulu Atok di Raub, dipindahkan ke pusat pemindahan sementara selepas kampung mereka dinaiki air, pada awal pagi tadi.

Pengarah Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Pahang, Kolonel (PA) Zainal Yusoff berkata, operasi memindahkan mangsa bermula pada jam 2 pagi dan mereka yang terdiri daripada 27 keluarga kini ditempatkan di Sekolah Kebangsaan Ulu Atok.

“APM dimaklumkan kejadian banjir itu sekitar jam 1.50 pagi oleh ketua kampung berkenaan. Banjir dipercayai berlaku kerana hujan lebat yang berlarutan selama beberapa jam sebelum itu.


“Kampung itu terletak di kawasan rendah dan hujan lebat menyebabkan air sungai berhampiran melimpah,” katanya lapor BERNAMA.

Katanya, tiada mangsa yang cedera dan operasi pemindahan membabitkan agensi lain seperti polis, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia serta Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next