BERITA UTAMA SELANGOR

SAY IGNITE 2018 kembali tonjol bakat belia

OLEH SHEEDA FATHIL

KUALA LUMPUR, 8 NOV: Selangor Youth Community (SAY) bakal menganjurkan program SAY IGNITE 2018, pada 11 November ini, di Taman Tasik Shah Alam.

Pegawai Eksekutifnya, Dr Johan Kamal Hamidon berkata, ia bertujuan menarik belia pelbagai latar belakang dan berkebolehan menonjolkan bakat mereka dalam program terbabit.

Katanya, program itu membuka peluang kepada belia untuk bertukar idea selain mengeratkan hubungan.

“Program ini adalah inisiatif berterusan SAY bagi meneruskan pemulihan menerusi kandungan kreatif dan aktiviti sosial, di Taman Tasik Shah Alam serta sekitarnya.

“Pelbagai aktiviti menarik diadakan nanti dan kami menyeru kepada semua belia terutama penduduk Selangor untuk turut serta dalam program ini,” katanya sidang media selepas Pelancaran SAY IGNITE 2018, di Hotel Sunway Putra, di sini, semalam.

Majlis pelancaran disempurnakan Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

SAY IGNITE 2018 bakal menampilkan beberapa aktiviti menarik antaranya perlumbaan kayak; Fun Run; Kelas Pengenalan Kapal Layar; pameran fotografi dan permainan tradisional.

Selain itu, turut diadakan Debat Belia; pameran Galeri Seni; Street Soccer; Ride Your City dan persembahan artis popular antaranya Ismail Izzani dan Alif Satar.

Terdahulu, SAY IGNITE dianjurkan kali pertama, pada April 2017, di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid dengan pembabitan 3,000 peserta.

 


Pengarang :