Tarikan Bukit Melawati diperhebat – MB | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Tarikan Bukit Melawati diperhebat – MB

OLEH NADIAH ZAMLUS

KUALA SELANGOR, 9 NOV: Lokasi tarikan pelancongan, Bukit Melawati di sini akan diperhebatkan melalui peruntukan dana Kerajaan Negeri.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, lokasi yang terletak di tengah-tengah Pekan Kuala Selangor itu menjadi perhatian rakyat tempatan dan luar negara.


“Bukit Melawati juga adalah diantara titik penting sejarah kerana dari situlah Selangor ‘dilahirkan’, oleh kerana itulah kita mahu tarikannya ditambahbaik,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Taklimat Pembangunan Selangor Anjung Utara dan Minum Petang di Pekan Kuala Selangor, hari ini.

Mengulas lanjut, Amirudin berkata, Kerajaan Negeri turut sedang merangka fiskal belanjawan negeri dengan mengenalpasti ruang baru yang boleh digembeleng.

“Kuala Selangor yang terletak di utara Selangor juga boleh menjadi permulaan untuk Kerajaan Negeri meneruskan pembangunan mengikut kesesuaian dan kepentingan masyarakat.

“Namun harus difahami, rancangan ini tidak akan mengubah landskap setempat kerana kita tidak mahu pembangunan meruntuhkan nilai,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next