Tawaran Rumah SelangorKu mula dibuka | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Tawaran Rumah SelangorKu mula dibuka

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 9 NOV: Tawaran Rumah SelangorKu (RSKU) kini mula dibuka kepada orang ramai menerusi Pameran Hartanah Negeri Selangor 2018 di Setia City Mall, pada 8 hingga 11 November ini.

EXCO Perumahan dan Kehidupan Bandar, Haniza Talha berkata, terdapat beberapa lokasi RSKU ditawarkan termasuk Dengkil, Morib, Kapar, Ijok, Damansara, Cheras dan Rawang.


“Program penawaran terbuka ini dibuat oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS), jangan lupa ikuti senarai semak permohonan RSKU untuk memudahkan proses permohonan,” katanya menerusi akaun facebook rasminya.

Sementara itu, LPHS melalui kenyataan berkata, kelayakan diambil kira berdasarkan syarat pemohon atau individu sahaja, sebaliknya bukan berdasarkan pasangan suami isteri.

Antara dokumen yang perlu dikemukakan termasuk penyata CCRIS dari Bank Negara Malaysia, salinan penyata gaji terkini, dan penyata KWSP.

Pemohon mestilah berdaftar di dalam Sistem Pendaftaran Permohonan Rumah Selangorku (RSKU) dan membuat semakan terlebih dahulu dari segi kelayakan jumlah had pinjaman pemohon daripada institusi kewangan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next