AirAsia tawar perkhidmatan di Vietnam | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

AirAsia tawar perkhidmatan di Vietnam

KUALA LUMPUR, 6 Dis: AirAsia dan Thien Minh Travel Joint Stock Company (TMG) menandatangani Memorandum Kerjasama untuk menawarkan perkhidmatan penerbangan tambang rendah dengan rakan kongsi tempatan di Vietnam.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes berkata, memorandum ditandatangani hari ini mengesahkan komitmen pihaknya menawarkan perkhidmatan di negara berkenaan.

“AirAsia sudah menjadi kumpulan syarikat penerbangan asing terbesar di Vietnam dari segi kapasiti,” katanya dalam kenyataan.


Beliau berkata, AirAsia kini menawarkan perkhidmatan penerbangan ke lima destinasi di Vietnam.

Syarikat penerbangan tambang rendah itu mengendalikan 141 penerbangan pergi balik dalam seminggu di 13 laluan, menghubungkan Hanoi, Ho Chi Minh, Da Nang, Nha Trang dan Phu Quoc dengan Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bharu di Malaysia, Bangkok dan Chiang Mai di Thailand dan Manila di Filipina.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next