Amaran angin kencang dan laut bergelora sehingga 3 Januari | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Amaran angin kencang dan laut bergelora sehingga 3 Januari

KUALA LUMPUR, 29 DIS: Angin kencang dan laut bergelora kategori kedua dijangka berlaku di kawasan perairan utara Condore, utara Reef North dan utara Palawan bermula 29 Disember sehingga 3 Januari depan.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MET Malaysia) dalam kenyataan memaklumkan keadaan angin kencang timur laut dengan kelajuan 50-60 kilometer sejam (km/j) sejam dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 4.5 meter itu berbahaya kepada semua aktiviti perkapalan dan pantai termasuk menangkap ikan dan perkhidmatan feri.

Fenomena angin kencang timur laut berkelajuan 40-50 km/j dengan ketinggian ombak mencecah sehingga 3.5 meter juga dijangka berlaku di kawasan perairan selatan Condore, Bunguran, selatan Reef North, Layang-Layang, Reef South, selatan Palawan, Labuan dan Sabah Barat dalam tempoh sama.


Keadaan itu berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut, menurut kenyataan itu.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next