SELANGOR

Jom ke Karnival Wanita Inspirasi Ekonomi sabtu ini

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 14 DIS: Orang ramai khususnya wanita dipelawa hadir ke Karnival Wanita Inspirasi Ekonomi anjuran Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), bertempat di Dewan Serbaguna MPSJ USJ 7, pada 15 Disember ini.

Timbalan Pengarah Jabatan Korporat Dan Pengurusan Strategik MPSJ, Azfarizal Abdul Rashid berkata, program kerjasama Jawatankuasa Penduduk (JKP) itu bermula seawal jam 8.30 hingga 6 petang.

“Karnival ini bermatlamat memberi peluang kepada wanita daripada golongan kurang berkemampuan mengikuti program berbentuk bengkel dan seminar usahawan, sekali gus boleh meningkatkan pendapatan bulanan.

“Secara tidak langsung, ia boleh mengeratkan silaturahim dalam kalangan penduduk dan masyarakat setempat,” katanya dalam kenyataan.

Pelbagai aktiviti disusun sebagai pengisian program termasuk aktiviti Senamrobik, pameran Booth Agensi dan Booth Kraftangan selain Gerai Jualan Industri Kecil Sederhana (IKS).

Turut diadakan seminar Seminar Menguasai Otak Tengah dan Kuasa Aura untuk usahawan (11 pagi – 2 petang), Bengkel Rawatan Wajah Mobile Spa (12.30 tengahari – 2 petang), Bengkel Kek Viral
(2 petang – 4 petang) serta Bengkel Mee Kawah (4 petang – 5.30 petang).

Bagi memeriahkan acara, MPSJ juga mengadakan Pertandingan Gubahan Telekung, Pertandingan Gubahan Ukir Buahan dan Pertandingan Gubahan Sirih Junjung.

Sehubungan itu, mereka berminat menyertai seminar/bengkel itu boleh menghubungi Bahagian Khidmat Komuniti, Jabatan Pembangunan Masyarakat (Puan Hambiah), di talian 03– 56210060 Sambungan 166 atau 013-3347734 dengan membuat bayaran RM10 seorang bagi setiap seminar/bengkel yang mahu disertai.

Manakala, orang ramai yang berminat menyertai pertandingan, boleh menghubungi Bahagian Kompleks 3C, Jabatan Pembangunan Masyarakat (Puan Rahimah), di talian 03-56210060 sambungan 166 atau 019-3092123 dengan tiada sebarang bayaran dikenakan dan terhad kepada 20 peserta bagi setiap kategori pertandingan.


Pengarang :