SELANGOR

Program DUN Seri Setia terima respon positif masyarakat setempat

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 24 DIS: Penerimaan baik masyarakat setempat terhadap program dijalankan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia, memberi kesan positif kepada pembangunan kawasan berkenaan.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Seri Setia, Halimey Abu Bakar berkata, dengan sambutan sebegitu, memudahkan pihaknya merangka pelbagai program dan aktiviti demi manfaat penduduk di DUN itu.

“Perkembangan ini memberi kebaikan kepada semua di kawasan ini dengan aktiviti dijalankan disertai komunti setempat secara aktif.

“Program pendidikan membabitkan pengurusan sekolah juga berjalan lancar tanpa sekatan, tidak seperti mana dialami sebelumnya,” katanya yang terpilih sebagai ADN Seri Setia bagi menggantikan Allyarham Dr Shaharuddin Badaruddin dalam pilihanraya kecil, awal September lalu.

Sebagai penghargaan kepada semua pihak berkaitan, Halimey telah menganjurkan satu pertandingan boling persahabatan di Sunway Mega Lanes, Petaling Jaya, akhir November lalu.

“Selain menghargai kerjasama diberikan, ia juga dapat menemukan semua dalam satu acara serta mengeratkan silaturrahim,” katanya.

Pertandingan boling ‘Sport For All’ diadakan dengan kerjasama Kumpulan Perangsang Selangor dan dikelolakan JAB Bowling Academy turut diserikan dengan acara kanak-kanak seperti peraduan mewarna dan lukisan muka.


Pengarang :