SELANGOR

YAWAS sambut baik penjajaran TAWAS

OLEH SHEEDA FATHIL

SELAYANG, 3 DIS: Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS) menyambut baik usaha Kerajaan Negeri mahu membuat penjajaran terhadap program Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS).

Pengurus Besarnya, Gan Pei Nei berkata, keputusan Kerajaan Negeri itu tepat pada waktunya.

“Kita lihat Kerajaan Persekutuan juga melaksanakan inisiatif seperti Amanah Dana Anak Malaysia 2050 (ADAM50) bagi bayi baru lahir.

“Oleh itu, saya berpendapat bahawa sekiranya program ini dapat diselaraskan antara Kerajaan Negeri dan Kerajaan Persekutuan, kita dapat optimumkan sumber yang ada,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas Program Bantuan Sekolah Ahli TAWAS di Sekolah Kebangsaan (2) Taman Selayang, di sini, semalam.

Majlis perasmian itu disempurnakan Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.

Pada masa sama, Pei Nei berkata, YAWAS komited mahu memberi fokus lebih terhadap program bersifat pendidikan awal kanak-kanak terutama golongan Orang Kelainan Upaya, pada masa akan datang

Sementara itu, ibu kepada salah seorang ahli TAWAS, Azura Husin, 38, berkata, beliau menyambut baik sumbangan Kerajaan Negeri dan optimis ia diteruskan pada masa akan datang.

Manakala, Tam Tzee Nee, 39, berkata, dua orang anaknya adalah ahli TAWAS dan beliau gembira Kerajaan Negeri mengambil berat kebajikan rakyat tanpa mengira warna kulit.

Selain itu, Murugan Andy, 44, berkata, selain TAWAS, keluarganya turut menerima beberapa inisiatif lain daripada Kerajaan Negeri.

“Saya gembira kerana Kerajaan Negeri sentiasa pedulikan rakyat tidak kira daripada kecil hingga warga emas, dan semoga pada era Malaysia Baharu ini kebajikan terus dijaga,” katanya.


Pengarang :