Badan promosi pelancongan disaran sertai program di Jerman | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Badan promosi pelancongan disaran sertai program di Jerman

LANGKAWI, 13 JAN: Kerajaan menyarankan badan promosi pelancongan negeri, termasuk pihak swasta supaya menyertai promosi pelancongan di Jerman, pada Mac ini.

Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Datuk Mohamaddin Ketapi berkata, penyertaan pada program promosi itu penting kerana Malaysia menjadi rakan rasmi negara bagi penganjuran International Tourismus-Boerse (ITB) 2019 yang akan diadakan di Berlin.

“Peluang sebegini tidak harus dilepaskan para pemain dalam industri pelancongan kerana ini adalah landasan promosi terbesar pelancongan dunia,” katanya.


Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan bersama penggiat industri perhotelan di sini, hari ini, lapor BERNAMA.

Beliau berkata, mana-mana pihak yang berminat untuk menyertai ITB, perlu merujuk kepada pihak kementerian untuk tindakan lanjut dan pengesahan penyertaan.

“Saya yakin dengan penyertaan dari setiap negeri, ia akan memberikan impak lebih besar kepada industri pelancongan negara,” katanya.

*Sumber: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next