KSSB laksana CSR bantu pelajar Orang Asal | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

KSSB laksana CSR bantu pelajar Orang Asal

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 12 JAN: Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB) mengorak langkah memperkasa program tanggungjawab sosial korporat (CSR) apabila menyantuni masyarakat Orang Asal dengan memberi persalinan baju seragam sekolah, baru-baru ini.

Pengurus Kanan Perhubungan Awam dan Hal Ehwal Korporatnya, Abdul Wahab Nordin berkata, sumbangan itu bertujuan meringankan beban ibu bapa pelajar berkenaan dalam membuat persediaan kemasukan sesi persekolahan 2019.


“Program CSR ini dilaksanakan di beberapa kawasan kampung masyarakat Orang Asal yang berhampiran dengan tapak operasi KSSB, di negeri ini.

“KSSB sentiasa berusaha bertanggungjawab dalam mengimbangi pertumbuhan perniagaan dan pembentukan nilai masyarakat di mana sahaja kami beroperasi,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pelaksanaan program CSR turut merangsang sosioekonomi berterusan dengan memberi penekanan terhadap aspek pendidikan, pembangunan masyarakat dan alam sekitar.

“Ia selaras hasrat Kerajaan Negeri supaya tidak meminggirkan masyarakat Orang Asal, terutama di negeri ini,” katanya

Terdahulu, seramai 227 pelajar menerima sumbangan itu membabitkan kawasan Kampung Orang Asal Bukit Tadom (102), Kampung Orang Asal Bukit Serdang (34), Kampung Orang Asal Sungai Garing (enam) dan Kampung Orang Asal Pulau Kempas (85).

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next