BERITA UTAMA SELANGOR SUKANKINI

Selangor lancar jersi Home dan Away musim 2019

OLEH AFIX REDZUAN

SUBANG JAYA, 26 JAN: Majlis pelancaran jersi Home dan Away pasukan Selangor 2019 berlangsung meriah bertempat di Sunway Resort Hotel & Spa, dengan kehadiran lebih 500 penyokong fanatik ‘The Red Giants’.

Presiden Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah, berkenan berangkat ke majlis bagi menyempurnakan pelancaran jersi sambil diiringi Pengerusi Ganador Marketing Sdn Bhd, Dato’ John Hui Khim Tung.

Jersi Home Selangor kekal dengan warna tradisi merah sambil disulam warna kuning dan hijau serta menampilkan Joma selaku penaja utama musim ini.

Warna putih pula dipilih bagi jersi Away dengan corak merah kuning di bahagian lengan kanan dan dada.

Disember lalu, Selangor sudah melancarkan jersi ketiga bewarna hijau dan mendapat sambutan menggalakkan setakat ini.

Jersi edisi pemain dijual pada harga RM99 manakala RM49 bagi edisi penyokong.

Bagi pemegang Red Giants Team Card pula akan mendapat potongan harga 10 peratus bagi semua barangan rasmi pasukan yang akan dijual outlet rasmi Selangor, di Stadium Shah Alam.

Dalam majlis sama, turut diperkenalkan barisan pemain Selangor, skuad Piala Presiden serta barisan kejurulatihan bagi musim 2019.

Selangor yang dibimbing jurulatih, B Sathianathan bakal memulakan musim 2019, pada 3 Februari ini menentang Felda United di Stadium Shah Alam.

 


Pengarang :