BERITA UTAMA SELANGOR

Jelajah Maju Bersama teroka Hulu Langat

OLEH NORHAYATI UMOR

BANGI, 15 FEB: Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari memulakan lawatan kerja hari ini melalui program Jelajah Maju Bersama ke daerah Hulu Langat.

Program dimulakan dengan perhimpunan pagi dan bersarapan bersama penjawat awam sebelum beliau
mempengerusikan mesyuarat Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN), di Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Langat.

Beliau kemudiannya dijadual menunaikan solat Jumaat di Masjid Al-Hasanah dan menyertai majlis kenduri rakyat serta penyerahan sumbangan .

Pada sebelah petang pula, beliau akan turun ke tapak rancangan tebaran banjir Sungai Semenyih dan mendengar taklimat Jabatan Pengairan dan Saliran Hulu Langat.

Program bakal diteruskan dengan Majlis Penyerahan Bangunan Sekolah Rendah Agama Kampung Batu 3, Semenyih oleh UEM Sunrise Berhad dan ke Majlis Penyampaian Inisiatif Peduli Rakyat serta geran tanah, di Dewan Orang Ramai Semenyih.

Manakala, pada sebelah malam pula, Amirudin akan menyertai dialog bersama pemimpin masyarakat, di daerah berkenaan di Dewan Utama Demesne, Pejabat Daerah Tanah Hulu Langat.

Jelajah Maju Bersama adalah pendekatan Amirudin yang menjadi mata dan telinga, sekali gus mencari penyelesaian tuntas terhadap permasalahan rakyat, di Selangor.

Katanya, Kerajaan Negeri akan memastikan setiap daerah tidak tercicir dalam enam kluster pintar sedia ada membabitkan pendidikan, pekerjaan, perumahan, kekeluargaan, kesihatan dan kebajikan.

Sebelum ini, Amirudin sudah menggerakkan siri jelajahnya ke beberapa daerah antaranya Hulu Selangor, Sabak Bernam, Kuala Selangor dan Sepang serta Klang.


Pengarang :