KWSP masih tunggu respon MAHB | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

KWSP masih tunggu respon MAHB

KUALA LUMPUR, 18 FEB: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) masih menunggu respon daripada Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) kepada suratnya, berhubung pertikaiannya dengan AirAsia Group Bhd (AAGB).

Ketua Pegawai Eksekutif KWSP, Tunku Alizakri Alias berkata, hanya AAGB sudah memberi respon kepada surat itu dan menetapkan tarikh untuk bertemu bagi membincangkannya dalam waktu terdekat.

“Kami sedang menunggu respon daripada MAHB. Kami amat bimbang dengan pertikaian itu yang dibawa kepada pengetahuan umum.


“Ini bukan sahaja tidak baik bagi kedua-dua organisasi, ia juga tidak baik kepada Malaysia secara menyeluruh kerana syarikat berkenaan (antara) dua kaunter (saham) terbesar ( dalam negara),” katanya pada sidang media berkenaan prestasi kewangan 2018 KWSP, di sini hari ini.

KWSP ialah pemegang saham utama MAHB dan AAGB, memegang lebih 10 peratus dan lima peratus masing-masing dalam syarikat berkenaan.

*Sumber: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next