MB teruskan tradisi ziarah kaum Cina | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

MB teruskan tradisi ziarah kaum Cina

OLEH NADIAH ZAMLUS

BATU CAVES, 5 FEB: Tradisi menziarahi masyarakat Cina sepanjang Sambutan Tahun Baharu Cina sudahpun dilakukan Amirudin Shari sebelum memegang jawatan Dato’ Menteri Besar lagi.

Amirudin berkata, beliau mahu tradisi itu dilakukan tanpa mengira batas kaum mahupun agama.


“Sebagaimana perayaan Hari Raya, Deepavali atau sebagainya, saya akan menziarahi rakan-rakan saya di sekitar Gombak dan Batu Caves.

“Semoga sambutan kali ini berlangsung dengan aman dan baik sama seperti tahun-tahun lalu,” katanya ketika ditemui SelangorKini.

Beliau berkata demikian ketika mengunjungi rumah Setiauasa Kawasan Rukun Tetangga Taman Samudera Utama, Dave Lee Kean Aun, di sini, pagi tadi.

Amirudin yang juga Ahli Dewan Negeri Sungai Tua itu turut menziarahi beberapa rumah aktivis masyarakat lain termasuk di Kampung Laksamana dan juga Selayang.

Turut serta dalam sesi turun padang bersama masyarakat itu ialah isteri Dato’ Menteri Besar, Masdiana Muhamad serta kesemua anaknya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next