Perayaan ingatkan kepentingan sebuah keluarga – Sultan Selangor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Perayaan ingatkan kepentingan sebuah keluarga – Sultan Selangor

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 5 FEB : Sambutan penuh tradisi sempena Tahun Baru Cina pastinya mengingatkan seseorang betapa pentingnya nilai sebuah keluarga dalam dunia yang semakin moden hari ini.

Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah, semoga sambutan kali ini membawa kehidupan semua ke arah lebih baik.


“Sama seperti menyalakan lampu ataupun tanglung bagi menyambut kedatangan Tahun Baru Cina, beta berharap supaya tahun baru ini memberikan anda harapan baru, impian dan aspirasi.

“Paling penting, marilah menyambut perayaan kali ini dengan penuh kegembiraan dan ceria sambil meraikan kepelbagaian dengan aman dan harmoni.

“Beta dan Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin ingin mengucapkan supaya semua rakyat mendapat kesihatan yang baik dan dikurniakan rezeki berterusan, Selamat Tahun Baru Cina,” titah baginda melalui perutusan sempena Tahun Baru Cina.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next