Proses penamaan calon PRK Semenyih berjalan lancar | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

Proses penamaan calon PRK Semenyih berjalan lancar

OLEH NORHAYATI UMOR

KAJANG, 16 FEB: Proses penamaan calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih berlangsung lancar tanpa sebarang pergaduhan atau provokasi.

Ketika ini, pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), masih menunggu borang pencalonan sehingga jam 10 pagi.


Empat calon yang menyatakan kesediaan bertanding selesai menghantar borang pencalonan.

Terdahulu, ribuan penyokong tiga parti iaitu Pakatan Harapan (PAKATAN), Barisan Nasional (BN) dan Parti Sosialis Malaysia (PSM) memenuhi perkarangan Dewan Sri Cempaka Majlis Perbandaran Kajang.

Seawal jam 7 pagi, penyokong sudah mula tiba dengan kibaran bendera dan sepanduk dibawa bagi menyatakan sokongan kepada calon masing-masing.

Turut hadir menyatakan sokongan Dato’ Menteri Besar, Amiruddin Shaari, Timbalan Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Azmin Ali dan Presiden Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Timbalan BERSATU, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

PRK DUN Semenyih diadakan susulan penyandangnya dari PAKATAN, Bakhtiar Mohd Nor, 57, meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Kajang, pada 11 Januari lalu.

Pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) 9 Mei lalu, Allahyarham Bakhtiar menewaskan penyandangnya daripada BN Datuk Johan Abdul Aziz serta dua lagi calon iaitu Mad Shahmiour Mad Kosim (PAS) dan S Arutchelvan mewakili PSM.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next