TNB-tiga syarikat kerjasama bangun projek rumah pintar | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

TNB-tiga syarikat kerjasama bangun projek rumah pintar

 

KUALA LUMPUR, 8 FEB: Anak syarikat milik penuh Tenaga Nasional Bhd (TNB), TNB Energy Services menerusi anak syarikatnya, Maevi Sdn Bhd, menandatangani perjanjian persefahaman bersama tiga syarikat sebagai rakan strategik bagi sistem pengurusan tenaga dan projek rumah pintar.

Dalam perjanjian persefahaman tersebut, Maevi akan bekerjasama dengan dua syarikat berkaitan hartanah – Protasco Bhd dan Tan & Tan Development Bhd – serta syarikat perunding perisian dan kejuruteraan, DGB Bhd.


Perjanjian persefahaman bersama Protasco bertujuan membekal dan memasang perkhidmatan rumah pintar Maevi untuk projek pembangunan perumahan, kata TNB dalam kenyataan hari ini.

Kerjasama bersama Tan & Tan Development pula bagi menjalin kerjasama pintar dalam kecekapan pengurusan dan pemantauan aset IGB Bhd.

Tan & Tan Development ialah anak syarikat milik penuh IGB.

Perjanjian persefahaman bersama DGB Berhad pula melibatkan kerjasama bagi meneroka pasaran pengurusan tenaga melalui program pengedaran bersama, kata TNB.

– BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next