SELANGOR

Uncle Kentang umum bertanding PRK Semenyih

OLEH NADIAH ZAMLUS

PUCHONG – Presiden Persatuan Kepolisan Masyarakat Malaysia (CP), Kuan Chee Heng yang lebih dikenali sebagai Uncle Kentang mengumumkan bertanding sebagai calon bebas pada Pilihan Raya Kecik (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih.

Katanya, keputusan itu diambil bukan mencari kemenangan semata-mata, namun demi anak-anak Semenyih dan akan membuat beberapa inisiatif di Semenyih sama seperti dilaksanakan di kawasan Puchong ketika ini sekiranya dipilih pengundi.

“Saya lihat anak-anak Semenyih perlukan perkhidmatan asas seperti Teksi 10 sen, van jenazah dan ambulans memandangkan kawasan itu terletak agak jauh dari Hospital Kajang.

“Ketika ini Semenyih tidak ada bas yang terus dari kawasan kampung ke hospital. Saya rasa kita perlu bantu penduduk Semenyih,” katanya dipetik Sinar Harian.

Chee Heng berkata, aku janji di PRK Semenyih akan dibuatnya secara bersumpah sebagai tanda kerjasamanya sebagai calon bebas dan akan menunaikannya jika dipilih sebagai pemenang.

Bagaimanapun katanya, manifesto tidak akan diberikannya ketika berkempen kerana ia hanya satu janji yang tidak boleh dikuatkuasakan pengundi di mahkamah.

“Saya berjanji tugas saya adalah untuk mencari akhirat dan bukan kemenangan di DUN Semenyih semata-mata,” katanya.


Pengarang :