SUKANKINI

Atlet e-sukan boleh terima anugerah ASNS akan datang

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

SHAH ALAM, 25 MAC: Kerajaan Negeri terbuka untuk memberi anugerah kepada atlet sukan elektronik (e-sukan) jika berkelayakan di Majlis Anugerah Sukan Negeri Selangor (ASNS) pada masa akan datang.

EXCO Pembangunan Generasi Muda & Sukan dan Pembangunan Modal Insan, Mohd Khairuddin Othman berkata, ketika ini kegiatan e-sukan mendapat sokongan sepenuhnya daripada Kerajaan Negeri.

“E-sukan adalah antara sukan yang Kerajaan Negeri sokong sepenuhnya.

“Jadi cadangan memberi anugerah pada atlet e-sukan di ASNS adalah suatu cadangan baik dan boleh dilaksanakan pada tahun akan datang,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika Sidang Media Majlis Anugerah Sukan Negeri Selangor 2018 di Kompleks Belia & Kebudayaan Negeri Selangor di sini.

Pada masa sama, beliau berkata, antara kriteria utama untuk menerima anugerah adalah daripada segi kepimpinan, sumbangan dalam sukan dan kebolehan mengendali pelbagai sukan.

Sementara itu, Majlis Sukan Negeri (MSN) Selangor bakal mengadakan ASNS 2018 pada 28 Mac (Khamis) ini di Dewan Perdana, Hotel Grand Bluewave Shah Alam, bermula jam 3 petang.

Sebanyak lapan anugerah bakal disampaikan di ASNS iaitu, anugerah Olahragawan, Olahragawati, Olahragawan Harapan, Olahragawati Harapan, Tokoh Kepimpinan Sukan, Jurulatih Terbaik, Juri dan Pasukan Terbaik.

Terdahulu, Khairuddin berkata, Selangor berpotensi menjadi hub e-sukan di Malaysia dan antarabangsa.


Pengarang :