Cadang wujud landasan digital IKS, tarik pelabur | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Norway

Wartawan

Sheeda Fathil

Cadang wujud landasan digital IKS, tarik pelabur

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 21 MAC: Kerajaan Negeri digalakkan untuk mewujudkan satu landasan digital dalam kalangan usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) bagi menarik pelabur datang ke Selangor, kata Ahli Dewan Negeri Gombak Setia, Hilman Idham.

Beliau berkata, kaedah atau teknologi digital itu amat digalakkan untuk ia dilaksanakan selain mewujudkan ekspo secara fizikal.


“Apabila wujudnya digital platform, ia dapat tarik lebih ramai pelabur datang ke Selangor sekali gus mereka dapat mengenali produk yang dihasilkan usahawan IKS kita.

“Justeru, menerusi digital platform ini usahawan IKS tempatan dan luar negara dapat membina hubungan kerja dengan lebih akrab,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika sesi penggulungan perbahasan usul peruntukan Pembangunan Belanjawan Selangor 2019 di Sidang Dewan Negeri Selangor, hari ini.

Katanya, menerusi kewujudan digital platform itu ia secara langsung mampu memberi ruang kepada usahawan IKS antara negara berurusan dengan lebih cepat.

Digital platform itu sebagai langkah bagi mengembangkan lagi ekspo seperti Selangor International Business Summit (SIBS), Selangor International Expo dan Selangor R&D and Innovation Expo.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next