Jangan salah guna media sosial | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nor Umirah Izrin

Jangan salah guna media sosial

OLEH UMIRAH IZRIN

SHAH ALAM, 14 MAC: Orang awam dinasihatkan tidak menyalahgunakan media sosial yang merancakkan lagi penyebaran maklumat dalam masa singkat.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo berkata, masyarakat masih mempunyai kebebasan menyuarakan pandangan dan membincangkan isu berkaitan, namun perlu menjaga etika terutama berhubung isu sensitif.


“Intipati perbincangan itu juga mesti tidak disalahgunakan sehingga melanggar undang-undang atau menjejaskan keselamatan negara,” katanya dalam kenyataan.

Pada masa sama, beliau turut menegaskan orang awam supaya tidak memuat naik atau berkongsi kenyataan berbentuk provokasi yang menyentuh sensitiviti agama dan kaum, di negara ini.

Terdahulu, tiga lelaki didakwa atas 11 pertuduhan berhubung kes menghina Nabi Muhammad SAW dan agama Islam, di media sosial.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next