LANGKAWI, 27 Mac — Anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) (dari kiri) Sarjan Nor Azmira Jamil, Sarjan Shuhada Ameerra Hanis Kamal dan Sarjan Nur Ain Izati Mohd Ali ketika melalui tempat Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2019 (LIMA’19) edisi ke-15 di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) hari ini. –fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
NASIONAL

Kejayaan LIMA’19 usaha bersama-Mohamad

LANGKAWI, 30 MAC: “Menteri (menteri pertahanan) hanya datang dan pergi, kejayaan Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2019 (LIMA’19) pada kali ini adalah kejayaan semua pihak yang terlibat menjayakannya,” kata Menteri Pertahanan Mohamad Sabu.

Sambil mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak terlibat menjayakan LIMA’19, Mohamad berkata ini merupakan pertama kali beliau mengepalai LIMA’19 bersama Kementerian Pengangkutan (MOT).

“Saya akan cuba sebaik mungkin untuk membuat penambahbaikan pada pameran LIMA pada masa akan datang.

“Pameran LIMA’19 kali ini banyak dibantu oleh pihak seperti Ketua Setiausaha kedua-dua kementerian (Mindef dan MOT), Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta pegawai dan anggota tentera berpengalaman untuk menjayakannya,” katanya kepada Bernama selepas diminta mengulas mengenai pameran LIMA’19 di sini yang berakhir hari ini.

Mohamad berkata apabila diberi amanah, pihaknya akan cuba sebaik mungkin untuk bekerja dengan semua kakitangan sama ada ATM, Kementerian Dalam Negeri (KDN) mahupun MOT.

“Saya sebagai menteri hanya memberikan motivasi kepada mereka yang terlibat LIMA’19 untuk menjayakannya.

“Selain itu, saya mengucapkan terima kasih kepada pihak media kerana memberikan publisiti yang baik dan positif untuk menaikkan martabat LIMA’19,” katanya.

Pada Khamis lepas, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan pameran LIMA’19 adalah antara yang terbaik pernah dianjurkan.

LIMA’19 yang bermula Selasa lepas dan berakhir hari ini melibatkan sejumlah 406 syarikat – 206 tempatan dan 200 asing – yang kebanyakannya berkaitan pertahanan, mengambil bahagian dalam LIMA’19. -BERNAMA


Pengarang :