Lebih 100 syarikat ICT sertai Cyberjaya Infra | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Norway

Wartawan

Nor Umirah Izrin

Lebih 100 syarikat ICT sertai Cyberjaya Infra

OLEH UMIRAH IZRIN

CYBERJAYA, 4 MAC: Pameran dan Persidangan Cyberjaya Infra 2019 berjaya menarik penyertaan lebih 100 syarikat telekomunikasi dan maklumat (ICT).

Antara syarikat terbabit ialah Allo Technology Sdn Bhd, Maevi Sdn Bhd dan Global Business Office.


Pameran itu diadakan bermula jam 8.30 pagi hingga 5 petang di Cyberview, Resort dan Spa di sini, hari ini.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo berkata, pihak berkaitan perlu membantu dalam memajukan Cyberjaya ke arah bandar pintar.

“Saya menggesa organisasi berkenaan untuk turut sama terbabit menjadikan hab teknologi global di Cyberjaya dapat dicapai.

“Bagi merealisasikan hasrat bandar pintar ini tercapai, kita mempunyai tiga strategi antaranya meningkatkan prasarana telekomunikasi, memacu ekonomi digital dan memperkuat peraturan ekosistem, ” katanya ketika berucap pada Pameran dan Persidangan Cyberjaya Infra di sini, hari ini.

Pameran itu membincangkan berkenaan perhubungan infrastruktur membolehkan masyarakat mengakses rangkaian kesihatan, pengangkutan dan pendidikan di mana sahaja dengan lebih pantas.

Inovasi rangkaian jalur lebar itu menjadi landasan bagi meningkatkan ekonomi pada masa hadapan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next