Lokman Adam didakwa hari ini | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Lokman Adam didakwa hari ini

KUALA LUMPUR, 28 MAC: Anggota Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Lokman Noor Adam, akan didakwa di mahkamah hari ini susulan insiden beberapa penuntut Universiti Malaya (UM) dikasari di sebuah perhentian bas di Pantai Baharu, di sini, baru-baru ini.

Lokman yang mengesahkan perkara itu melalui Facebooknya berkata, beliau menerima surat pertuduhan itu semalam dan diminta hadir di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, 9 pagi ini.

Katanya, Ketua UMNO Bahagian Petaling Jaya, Datuk Mutalif Abdul Rahim serta dua lagi individu juga akan dituduh berhubung kes itu.


“Saya dikatakan akan dituduh mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaaan yang akan dibaca bersama Seksyen 149 Kanun Keseksaan di mana kononnya saya telah mendatangkan kecederaan (kepada salah seorang mahasiswa),” katanya.

Terdahulu, tercetus insiden tolak menolak antara mahasiswa UM dan penyokong bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, di sebuah perhentian bas di Pantai Baharu.

Semasa kejadian, Najib sedang menyampaikan ucapan kepada sekumpulan pelajar di sebuah restoran terletak berhadapan perhentian bas berkenaan.

Polis mengesahkan menerima 12 laporan berikutan insiden itu. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next