MB ucap tahniah PJ antara bandar bahagia di Malaysia | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

MB ucap tahniah PJ antara bandar bahagia di Malaysia

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 20 MAC: Kerajaan Negeri mengucapkan tahniah kepada Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) susulan kejayaan Petaling Jaya (PJ) tersenarai sebagai antara bandar bahagia di Malaysia berdasarkan Laporan Kebahagiaan Dunia 2018 (WHR 2018).

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, insiatif MBPJ termasuk pelaksanaan perkhidmatan bas percuma ‘PJ City Bus’ di samping persekitaran sedia ada menjadi faktor membantu Malaysia tersenarai di kedudukan ke-35 dunia.


“Tahniah MBPJ di atas pencapaian mereka dan PJ.

“Saya percaya ia terhasil disebabkan beberapa inisiatif dilaksanakan bukan sahaja perkhidmatan tetapi juga meliputi ekosistem dan persekitaran sedia ada,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai penyenaraian PJ sebagai antara bandar bahagia di Lobi Bangunan Annex, Dewan Negeri Selangor (DNS).

Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad sebelum itu dilaporkan berkata selain PJ, bandar lain yang tersenarai adalah Kuala Terengganu, Manjung, Batu Gajah, Bentong, Jeli, Segamat dan Padang Terap.

Secara kesuruhan, Malaysia di tangga kedua, di belakang Singapura dalam indeks kebahagian 6.343.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next