Menteri ‘Malaysia Baharu’ mudah didekati – netizen | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Menteri ‘Malaysia Baharu’ mudah didekati – netizen

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 23 MAC: Menteri-menteri tampuk kepimpinan Malaysia Baharu mudah didekati, itulah kata segelintir netizen melalui laman media sosial.

Komen daripada netizen itu bermula apabila Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail memuatnaik videonya membeli kasut baharu di sebuah kedai biasa.


Pengguna akaun @naaawaaall berkata, tindakan isteri kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim yang membeli barangan sama seperti rakyat biasa itu sangat memberi inspirasi.

“Tidaklah orang yang duitnya dan gajinya tak seberapa tapi harga kasutnya kalah seekor kambing,” tulisnya.

Sementara itu bagi @ariff2015 pula berkata, sejak Pakatan Harapan (PAKATAN) mula memerintah, menteri-menteri begitu mudah ditemui di kedai biasa tanpa ditemani pengawal peribadi.

“Kita boleh bertegur sapa dengan mereka, tahniah kerana membawa perubahan ini,” katanya.

Komen itu turut disokong @mai_cikde, katanya, beliau juga terserempak dengan Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik yang sedang menjamu selera di sebuah warung.

“Kalau di pejabatnya, beliau sendiri turun dan mengisi nasi dan lauknya sendiri sama seperti staf lain. Tak pernah nampak seperti zaman sebelum ini,” tulisnya.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next