Mesej gangguan bekalan air palsu | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Mesej gangguan bekalan air palsu

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 6 MAC: Mesej yang tular di laman sosial berhubung gangguan bekalan air, di tujuh lokasi, di sekitar Lembah Klang adalah tidak sahih.

Ketua Jabatan Perhubungan Pelanggan dan Komunikasi, Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd, Abdul Raof Ahmad berkata, mesej itu kononnya mendakwa kesemua lokasi terbabit akan mengalami masalah bekalan air, bermula hari ini.


“Mesej itu sebenarnya disebarkan pihak tidak bertanggungjawab dan Air Selangor berharap supaya orang ramai mengabaikannya.

“Pelanggan dinasihatkan untuk merujuk aplikasi ‘Air Selangor’ yang boleh dimuat turun melalui Google Play atau AppStore, atau layari laman sesawang www.syabas.com.my untuk mendapatkan maklumat sahih berhubung info gangguan bekalan air,” katanya dalam kenyataan.

Semalam, tular di media sosial termasuk whatsapp berhubung notis gangguan bekalan air di Petaling, Klang, Shah Alam, Gombak, Kuala Lumpur, Kuala Langat dan Hulu Selangor.

Pada masa sama, Air Selangor turut memohon kerjasama pelanggan untuk tidak menyebarkan mesej tidak benar bagi mengelakkan kekeliruan kepada pelanggan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next