PJ perlukan hospital awam | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

PJ perlukan hospital awam

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 19 MAC: Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Gasing, Rajiv Rishyakaran mencadangkan pembinaan sebuah hospital awam dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di Petaling Jaya (PJ).

Beliau berkata, pembinaanya perlu bagi memenuhi keperluan penduduk di sekitar PJ kerana mereka terpaksa merujuk ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) jika ingin mendapatkan rawatan.


“Jika ingin mendapatkan rawatan, penduduk terpaksa pergi ke Hospital Serdang dan Sungai Buloh yang jauh. Saya harap Kerajaan Negeri boleh meminta kepada KKM untuk membina hospital awam untuk kemudahan penduduk.

“PJ merupakan sebuah bandar besar tetapi tidak mempunyai hospital awam,” katanya ketika membahaskan Titah Menjunjung Kasih di Dewan Negeri Selangor (DNS).

Beliau berkata, jika cadangan itu direalisasikan, hospital itu bukan sahaja memberikan manfaat kepada penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Gasing, tetapi boleh dikongsi bersama Subang Jaya, Taman Medan, Bukit Tunku dan Seri Setia.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next