Rakyat mahu kerajaan bersih, telus dan bertanggungjawab | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Rakyat mahu kerajaan bersih, telus dan bertanggungjawab

OLEH AFEEQA AFEERA

KUALA LUMPUR, 11 MAC: Rakyat hari ini bukan sahaja mahukan pembangunan, malah sebuah kerajaan yang bersih, telus, bertanggungjawab dan mendaulatkan undang-undang untuk membawa negara ke arah lebih baik.

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bertitah, rakyat juga mahu kerajaan yang mendengar pandangan dan asprirasi mereka.


“Maka, adalah wajar pemimpin mengambil kira tuntutan itu semasa merangka sebarang dasar dan program.

“Dalam kita mengejar kemajuan, integriti dan nilai murni hendaklah terus dititikberatkan. Beta mahu gejala rasuah terus diperangi kerana rasuah membebankan rakyat dan meruntuhkan asas sesebuah negara,” titah baginda.

Baginda bertitah demikian pada pembukaan Mesyuarat Pertama bagi Penggal Kedua Parlimen Ke-14, di Parlimen di sini, hari ini.

Pada masa sama, baginda turut menzahirkan penghargaan atas usaha kerajaan memperkenalkan Pelan Antirasuah Nasional dan mengambil undang-undang berkaitan memperkukuhkan tadbir urus dan diharap dapat memperbaiki kedudukan negara dalam Indeks Persepsi Rasuah.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next