Sambutan Hari Wanita tema Jom Picnic Dhuha MBSA | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Sambutan Hari Wanita tema Jom Picnic Dhuha MBSA

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

SHAH ALAM, 12 MAC: Sambutan Hari Wanita menjadi tema dalam program Jom Picnic Dhuha sempena Hari Tanpa Kenderaan Shah Alam, Ahad lalu.

Program anjuran Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) itu, membincangkan topik bertajuk ‘Pengorbanan dan Kegigihan Seorang Wanita’.


Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awamnya, Shahrin Ahmad berkata, program bertempat di Dataran Kemerdekaan, Seksyen 14 itu, turut diserikan dengan penampilan seperti Fazleena Hishamuddin (aktivis teater) dan Farrah Adeeb (pengacara/personaliti tv).

“MBSA mengadakan Jom Picnic Dhuha bertemakan sambutan Hari Wanita sempena program Shah Alam Hari Tanpa Kenderaan pada 10 Mac lalu.

“Jom Picnic Dhuha kali ini membincangkan topik ‘Pengorbanan dan Kegigihan Seorang Wanita’ serta cabaran perlu dihadapi mereka,” katanya dalam kenyataan.

Pada masa sama, beliau berkata, MBSA turut mengadakan pertandingan memasak membabitkan warga kerja MBSA dan juga wakil Majlis Perwakilan Penduduk (MPP).

“Selain itu, turut diadakan aktiviti menarik seperti acara ‘Fun Walk’, acara berbasikal, senamrobik, senaman taichi, Klinik Frisbee, Hydrogel Games, Futsal 3On3, Wall Climbing, Obstacles.

“Persembahan pakaian beragam dan aktiviti kebudayaan serta kesenian, persembahan pentas oleh kombo MBSA juga pemeriksaan kesihatan percuma,” katanya.

Beliau berkata, program Shah Alam Hari Tanpa Kenderaan adalah inisiatif MBSA ke arah mempromosikan gaya hidup sihat dan mengurangkan penggunaan kenderaan di atas jalan raya yang menyebabkan pelepasan gas karbon monoksida sekali gus mencemar alam sekitar.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next