Sekolah di Pasir Gudang tutup sehingga 30 Mac | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Sekolah di Pasir Gudang tutup sehingga 30 Mac

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

PASIR GUDANG, 18 MAC: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memutuskan untuk melanjutkan penutupan 111 buah sekolah yang ditutup akibat pencemaran sisa kimia di Sungai Kim Kim sehingga 30 Mac depan.

Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik berkata, selepas mendapat penjelasan menyeluruh daripada pihak berkuasa dan pakar berkaitan, KPM mendapati sekolah terbabit masih belum boleh dibuka.


“Penutupan semua sekolah di Pasir Gudang susulan pencemaran sisa kima diteruskan sehingga 30 Mac,” katanya seperti dilapor BERNAMA.

Kenyataan berikut dikeluarkan selepas mendengar taklimat Jawatankuasa Pengurusan Bencana, di Menara Aqabah, di sini, hari ini.

Terdahulu, Maszlee mengadakan lawatan ke Pasir Gudang bagi melihat sendiri keadaan pesakit akibat insiden pencemaran sisa kimia, terutama guru dan murid.

Hadir sama, Timbalan Pengarah Jabatan Pendidikan Johor, Azman Adnan.

Lawatan susulan itu adalah lawatan kedua beliau selepas lawatan pertama pada minggu lalu.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next