Tampil ke depan jika ada maklumat berkaitan Adib – Zuraida | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Tampil ke depan jika ada maklumat berkaitan Adib – Zuraida

ALOR SETAR, 23 MAC: Individu yang mempunyai maklumat berkaitan kes Muhammad Adib Mohd Kassim, anggota bomba yang meninggal dunia susulan kejadian rusuhan kuil di Subang Jaya pada November lepas, diminta tampil untuk menjadi antara saksi pada prosiding inkues kematiannya.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin berkata, segala maklumat perlu disampaikan menerusi saluran yang betul agar tidak mendatangkan salah anggapan masyarakat sekiranya disebarkan secara tidak tepat.

“Kalau ada maklumat, datang kepada kita. Nanti kita akan maklumkan kepada Mahkamah Koroner supaya mereka boleh jadi antara saksi untuk memberi keterangan pada prosiding inkues kematian Muhammad Adib,” katanya kepada pemberita, di sini, hari ini.


Zuraida membuat kenyataan itu susulan tularnya dakwaan seorang jururawat kononnya kenyataan pakar forensik Hospital Kuala Lumpur, Dr Ahmad Hafizam Hasmi tidak tepat.

Semalam, Dr Ahmad Hafizam yang merupakan saksi ke-24 berpandangan corak kecederaan dialami Muhammad Adib tidak padan dengan akibat dipukul berikutan kecederaan pada rongga dada (toraks) bukan seperti biasa dialami seseorang dipukul dengan objek tumpul, ditendang atau ditumbuk.

Susulan itu, seorang jururawat yang mendakwa merawat Muhammad Adib menulis beberapa komen balas di laman sosial media Facebook menyatakan bahawa kecederaan dialami anggota bomba itu adalah disebabkan oleh ‘violence’ (keganasan).

Bagaimanapun, hari ini jururawat terbabit membuat permohonan maaf dan membetulkan kenyataannya serta berharap pihak yang menularkan dakwaannya agar memadamkan kenyataan tersebut.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next