Tragedi masjid: Ibu, abang mangsa berlepas ke New Zealand petang ini | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Tragedi masjid: Ibu, abang mangsa berlepas ke New Zealand petang ini

GEORGE TOWN, 16 MAC: Ibu dan abang kepada mangsa serangan masjid di Christchurch, New Zealand, Rahimi Ahmad, akan berlepas ke negara itu pada 3.30 petang ini dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (PIA).

Exco Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar negeri, Phee Boon Poh dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bayan Lepas, Azrul Aziz Mahathir, akan mengiringi Rokiah Mohammad, 65, dan anak lelakinya, Roshidi, 42 dalam penerbangan itu.

“Urusan penerbangan saya, YB (Yang Berhormat) Phee dan ibu serta abang Rahimi dah selesai. Pada 3.30 pm (petang akan berangkat dari) PIA,” kata Azrul melalui WhatsApp hari ini.


Urusan itu dibuat susulan pengumuman Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow, malam tadi, bahawa wakil kerajaan Pulau Pinang akan bersama-sama dengan anggota keluarga Rahimi berlepas ke negara itu hari ini, bagi melihat sendiri keadaan mangsa.

Rahimi, 39, adalah antara dua rakyat Malaysia yang dilaporkan cedera dalam insiden tembakan di Masjid Al-Noor dan Masjid Linwood.

Kedua-dua mereka kini menerima rawatan di hospital di sana. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next