Usia muda bukan penghalang berkhidmat untuk rakyat | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

Usia muda bukan penghalang berkhidmat untuk rakyat

OLEH NORHAYATI UMOR

SEMENYIH, 1 MAC: Usia muda yang dipilih Pakatan Harapan (PAKATAN) bukan penghalang untuk calon berkhidmat kepada rakyat sekiranya menang dalam pilihan raya.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, hal itu terbukti apabila beliau mula menjadi Ahli Dewan Negeri (ADN) pada usia 28 tahun dan kini memegang jawatan orang nombor satu di negeri maju.


“Usia muda bukan halangan kepada calon Pakatan Harapan (PAKATAN), Muhammad Aiman Zainali untuk berkhidmat.

“Aiman umur 30 tahun, orang yang bijak, orang Semenyih, beliau tahu apa keperluan rakyat sebab itu PAKATAN memilih beliau,” katanya pada Majlis Malam Irama Harapan Semenyih di Bandar Tasik Kesuma, di sini.

Pada masa sama, Amirudin berkata, Pilihan Raya Kecil (PRK) Semenyih bukan untuk mengubah kerajaan sebaliknya, menyambung tugas kerajaan sedia ada.

Katanya, prinsip tegas dan tekad ditunjukkan beliau pastinya dapat membawa suara pelbagai kaum penduduk Semenyih.

“PAKATAN sempurna dalam erti kata mampu memenuhi keperluan semua masyarakat komuniti berbilang kaum.

“Oleh itu, Aiman bukan membawa sejarah kejayaan Selangor atau bagaimana pelaburan dijana, tetapi beliau bawa lima tekad, janji dan usaha yang akan dilakukannya bersungguh-sungguh untuk melihat Semenyih menjadi kawasan yang terus maju,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next