Selangorkini
SEPANG, 7 April — Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah dan Raja Pemaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan mendengar penerangan dari Ketua Pegawai Eksekutif Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Datuk Razlan Razali (kanan) selepas menyaksikan Cabaran Blancpain GT Dunia Siri Asia, di Litar Antarabangsa Sepang hari ini. Turut kelihatan Pengerusi SIC, Tan Sri Mohamed Azman Yahya (dua,kanan). — fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
NASIONAL

Agong berkenan berangkat ke Litar Sepang

SEPANG, 7 APRIL: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini berkenan berangkat ke Litar Antarabangsa Sepang, di sini.

Turut berangkat hadir ialah Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Sejurus tiba di Litar Antarabangsa Sepang pada 10.40 pagi, Seri Paduka berdua disambut Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Almarhum Sultan Idris Shah.

Turut menyambut ketibaan baginda berdua ialah Pengerusi SIC Tan Sri Azman Hashim, Ketua Pegawai Eksekutif SIC Datuk Razlan Razali dan presiden Persatuan Sukan Permotoran Malaysia (MAM) Tan Sri Mokhzani Tun Mahathir.

Keberangkatan Seri Paduka adalah untuk menyaksikan anakanda saudara Raja Permaisuri, Tunku Abdul Rahman Hassanal Jeffri Sultan Ibrahim yang bersaing dalam perlumbaan Blancpain GT World Challenge Asia 2019.

Seri Paduka berdua meluangkan masa lebih sejam menyaksikan perlumbaan berkenaan.

Tunku Panglima Johor itu yang bersaing mewakili pasukan Triple Eight Race Engineering Australia bersama-sama pelumba negara, Jazzeman Jaafar, menamatkan saingan di tempat ke-13 keseluruhan dan kelapan untuk kelas GT3PA dengan mencatat masa satu jam, 02:03.066 saat.

Perlumbaan itu dimenangi gandingan

Tanart Sathienthirakul (Thailand) dan Philip Hamprecht (Jerman) daripada pasukan Absolte Racing dari China dengan masa 1’00:56.785s.

— BERNAMA

 

 


Pengarang :