BERITA UTAMA NASIONAL

Ahli KEADILAN perlu beri sokongan padu kepada Tun M

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

KUALA LANGAT, 29 APRIL: Presiden KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyeru seluruh ahli parti itu supaya memberi sokongan padu kepada kerajaan Pakatan Harapan (PAKATAN) yang dipimpin Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ahli Parlimen Port Dickson itu berkata, rakyat Malaysia beruntung kerana perubahan kerajaan yang berlaku tahun lalu digantikan oleh pemimpin berpengalaman.

Katanya, kebanyakan negara di seluruh dunia pada fasa transisi mengalami kegagalan kerana rakyat memberi harapan tinggi kepada kerajaan baharu.

“Kita beruntung kerana orang yang menggantikan Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana menteri adalah orang yang mempunyai pengalaman, iaitu Tun Dr Mahathir.

“Dia tahu cara menjaga bahtera kapal yang sedang dalam gelombang baharu ini dan sehingga kini masih dapat dikawalnya.

“Jadi, dalam KEADILAN kita perlu bagi sokongan kepada kerajaan yang ada sekarang dan kita juga mahu parti kita kuat,” katanya ketika berucap pada Majlis Makan Amal KEADILAN Cabang Kuala Langat, di Dewan Gan Yan Sin, di sini malam tadi.

Pada masa sama, Anwar berkta, lebih mudah jika beliau mengambil alih tugas sebagai perdana menteri ketika keadaan sudah stabil.

“Bagi saya, saya sokong supaya kapal itu agak ‘steady’ dan ‘okay’. ‘Steady’, saya ambil alih. Dalam keadaan ‘steady’ nantikan lebih mudah,” katanya.


Pengarang :