Aksi Faizal gamatkan Retromania Grand Gathering | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Aksi Faizal gamatkan Retromania Grand Gathering

OLEH SHAFIQQUL ALIFF

BANTING, 14 APR: Pembukaan pentas Retromania Grand Gathrering 2019 (RGG’19) penuh gamat dengan aksi gimik pelakon terkenal, Faizal Hussien yang membawa watak Azroy ketika memasuki perkarangan pentas.

Turut hadir, pelakon lain dalam filem Gila-Gila Remaja seperti Farouk (Kamarool Yusoff), Kuzi dan Ravi menceriakan lagi suasana karnival berkenaan dengan melakonkan beberapa babak dalam filem tersebut.


Lagu berjudul Memburu Impian nyanyian Kaza yang didendangkan Faizal bersama barisan artis dalam lakonan berkenaan disertai ribuan pengunjung sambil turut menyanyikan lagu berkenaan.

Faizal berkata, ini adalah satu kepuasan padanya dan acara itu menarik kerana menghimpunkan banyak motosikal retro yang diketahui sukar mencari alat gantinya serta keterujaan dilahirkan peserta harus dihargai.

“Saya amat terkejut kerana banyak golongan muda mengumpulkan motosikal retro.

“Acara kali ini memang paling hebat dalam semua acara saya hadir dan ini adalah himpunan motorsikal retro terbesar di Malaysia,” katanya.

Faizal menyifatkan RGG’19 satu pencapaian menakjubkan kerana ia bukan mudah untuk mengumpulkan motosikal berkuasa tinggi jenis scrambler pada zaman 70’an sehingga kini.

Terdahulu, RGG’19 telah memecahkan rekod buat kali ketiga Malaysia Book of Record (MBOR) dengan mengumpulkan sebanyak 343 motosikal berkuasa besar jenis scrambler.

RGG dianjurkan Majlis Daerah Kuala Langat sejak 2014 dan progran tahun ini disempurnakan perasmiannya oleh EXCO Kebudayaan dan Pelancongan, Peradaban Melayu dan Warisan, Dato’ Seri Abdul Rashid Asari.

FOTO: HAFIZ OTHMAN (SELANGORKINI)

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next