SELANGOR

Anak yatim Institut Taufik Islami disantuni

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

KLANG, 28 APR: Persatuan Penduduk Pengkalan Damai Shah Alam menganjurkan Program Majlis Amal bersama Institut Taufik Islami di Jalan Kebun, semalam.

Program dengan kerjasama Pertubuhan Traumatologi dan Perubatan Kecemasan Malaysia (MASTEM) itu diadakan bertujuan menyantuni lebih 80 anak yatim dan anak saudara baharu yang tinggal di institut terbabit.

Program yang bermula seawal jam 7.30 pagi itu dimulakan dengan gotong royong membersihkan kawasan luar dan dalam institut.

Kemudian, mereka turut berganding bahu membina tandas baru serta mengecat kelas, asrama dan surau Institut Taufik Islami.

Perasmian program terbabit disempurnakan oleh Ahli Dewan Negeri (ADN) Sungai Kandis, Mohd Zawawi Ahmad Mughni dengan gimik upacara penanaman pokok.

Diakhir program, pihak penganjur menyampaikan sumbangan hadiah dan duit raya kepada anak-anak institut itu serta menyambut ulang tahun kelahiran bagi mereka yang lahir pada bulan April.

Program itu ditaja oleh syarikat pembuat wafer silikon iaitu S.E.H Shah Alam Sdn Bhd.

Turut terlibat dalam menyumbang tenaga adalah Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera (PERHEBAT), Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) dan Kelab Mahasiswa Bimbingan & Kaunseling Universiti Putra Malaysia (UPM).

 


Pengarang :