Atur strategi komunikasi tarik pengundi atas pagar | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Atur strategi komunikasi tarik pengundi atas pagar

SEREMBAN, 12 APRIL: Pimpinan Pakatan Harapan (PH) perlu mengatur strategi komunikasi dengan berkesan bagi menarik pengundi atas pagar, pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau, kata Naib Presiden KEADILAN, Rafizi Ramli.

Beliau berkata, strategi itu memainkan peranan penting bagi menghalang pengundi atas pagar terpedaya dengan isu dibangkitkan pembangkang.

“Kita perlu memberi penerangan kepada pengundi dengan lebih jelas supaya mereka tidak keliru dengan apa yang kita nak bawa,” katanya ketika menyampaikan ucapan pada ceramah PH sempena kempen PRK itu, malam tadi.


Jika usaha yang dibawa kerajaan tidak dihuraikan dengan jelas, bekas Ahli Parlimen Pandan itu berkata, ia membuka peluang kepada pembangkang untuk memperdaya pengundi atas pagar dengan pelbagai isu.

Justeru, beliau menyeru kepada barisan pimpinan PH supaya sentiasa melahirkan idea baharu dan memperkenalkan dasar terbaik untuk kebaikan rakyat.

PRK DUN Rantau pada Sabtu ini, menyaksikan pertembungan empat penjuru antara calon PH, Dr S. Streram, calon Barisan Nasional, Datuk Seri Mohamad Hasan dan dua calon Bebas, suri rumah, R. Malarvizhi dan bekas pensyarah, Mohd Nor Yassin. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next