SELANGOR

Bekalan air di lima wilayah pulih sepenuhnya

SHAH ALAM, 26 APR: Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS), ahli kumpulan Air Selangor memaklumkkan bekalan air di lima wilayah pulih sepenuhnya pada jam 6 petang tadi.

Berikut adalah kenyataan penuh SYABAS berhubung perkara itu:

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS), ahli kumpulan Air Selangor ingin memaklumkan sehingga jam 6.00 petang, bekalan air di lima wilayah iaitu Petaling, Klang/Shah Alam, Gombak, Kuala Langat dan Kuala Selangor yang terjejas dengan gangguan bekalan air berjadual ekoran kerja-kerja penambahbaikan sistem agihan
air di Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 (LRA SSP2), telah pulih sepenuhnya kecuali wilayah Kuala Lumpur yang masih berada pada tahap pemulihan 98%.

Segala usaha sedang diambil bagi mempercepatkan pemulihan di lokasi serta premis-premis yang masih lagi belum pulih.

Pihak kami ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat khususnya pelanggan-pelanggan yang telah memberikan kerjasama dalam usaha kami meningkatkan perkhidmatan bekalan air.

Bagi mendapatkan maklumat dan status terkini, sila muat turun aplikasi telefon bimbit Air Selangor di Google Play atau App Store atau layari laman sesawang www.syabas.com.my, Facebook Air Selangor; dan Twitter @air_selangor.

Pelanggan-pelanggan juga boleh menghubungi kami di talian 15300 atau Whatsapp ke 019-281 6793 dan 019-280 0919 untuk bantuan.

Dikeluarkan oleh: Abdul Raof Ahmad
Ketua Jabatan Perhubungan Pelanggan & Komunikasi
Pengurusan Air Selangor


Pengarang :