JKKP Johor arah pegawai siasat insiden Pengerang | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

JKKP Johor arah pegawai siasat insiden Pengerang

JOHOR BAHRU, 12 APRIL: Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) Johor mengarahkan sepasukan pegawainya untuk menjalankan siasatan ke atas kejadian kebakaran dan letupan di Kompleks Bersepadu Pengerang (PIC), dekat Kota Tinggi hari ini.

Pejabat Pengarah JKKP Johor dalam satu kenyataan berkata, pada ketika ini, pasukan penyiasat itu masih lagi menunggu keadaan selamat dan stabil sebelum memulakan siasatan.

Katanya, berdasarkan maklumat diperoleh, dua pekerja
mengalami kecederaan ringan dan dihantar ke Central Medical Facility untuk menerima rawatan lanjut.


“JKKP memandang serius setiap insiden dan kemalangan yang berlaku terutamanya melibatkan pekerja mahupun orang awam,” kata jabatan itu.

Dalam pada itu, ia menasihatkan orang ramai supaya menghentikan sebarang kenyataan atau komen yang mengelirukan berhubung kejadian berkenaan.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Supt Ahsmon Bajah, kejadian kira-kira 1.20 pagi itu berlaku di satu daripada lot tapak projek Pembangunan Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) dalam PIC. -BERNAMA

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next