Kerja selenggara selesai, bekalan air pulih cepat | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nazli Ibrahim

Kerja selenggara selesai, bekalan air pulih cepat

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 25 APRIL: Bekalan air bersih di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pulih lebih cepat berbanding yang dijadualkan sebelumnya.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, terdapat beberapa kawasan mula menerima kembali bekalan air seawal 5 pagi tadi.


“Alhamdullilah semua berjalan lancar. Kerja baik pulih dan menyelenggara selesai awal di mana ada sebahagian kawasan pada 5 pagi sudah menerima bekalan air,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas menghadiri sesi pembentangan cadangan Projek Peremajaan Bandar Klang 2019 di Auditorium Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor, di sini hari ini.

Amirudin turut meluahkan keyakinan bekalan air akan pulih sepenuhnya kurang 86 jam seperti dijadualkan sebelumnya.

Terdahulu, bekalan air terjejas ekoran kerja penambahbaikan perkakasan kritikal sistem bekalan elektrik di Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 (LRA SSP2), pada 24 April.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next