NASIONAL

KPN: Polis ambil keterangan bekas pegawai Najib

KUALA LUMPUR, 24 APR: Polis telah memanggil bekas pegawai Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini bagi membantu siasatan berhubung penularan klip video perbicaraan kes mahkamah bekas Perdana Menteri itu yang sedang berlangsung, di media sosial.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun hari ini berkata, pihaknya dalam proses melengkapkan kertas siasatan sebelum ia dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya dalam masa terdekat.

“Awal hari ini dia (pegawai itu) dipanggil untuk beri keterangan. Polis akan ambil tindakan dan kita akan rujuk dengan Timbalan Pendakwa Raya dalam masa terdekat,” jelasnya.

Sabtu lepas, polis dilaporkan sudah membuka siasatan berhubung penularan klip video berdurasi dua minit 12 saat itu yang dimuat naik melalui laman sosial Facebook pegawai tersebut pada 19 April.

Mohamad Fuzi bercakap kepada pemberita di Majlis Serah Terima Tugas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman dan Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan serta Istiadat Penganugerahan Pingat Jasa Pahlawan di Pusat Latihan Polis (Pulapol) di sini, hari ini.

SUMBER: BERNAMA


Pengarang :