MAHB perkukuh tadbir urus pemerolehan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

MAHB perkukuh tadbir urus pemerolehan

KUALA LUMPUR, 17 APRIL: Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) mengukuhkan tadbir urus pemerolehannya dengan mendigitalkan prosesnya di Lapasar, sebuah landasan e-pasaran.

Dalam kenyataannya hari ini, MAHB berkata, pelaksanaan sistem e-katalog adalah sebahagian daripada usaha transformasi pemerolehan organisasi itu selari hala tuju digitalnya, Airports 4.0.

“Menerusi Lapasar, kakitangan boleh membuat pembelian secara dalam talian dan dokumentasi manual akan dihapuskan sepenuhnya.


“Ini akan memudahkan proses pemerolehan kerana Lapasar merupakan platform dalam talian perniagaan kepada perniagaan tunggal,” katanya.

Lapasar dibangunkan Tenderin, sebuah syarikat pemula niaga yang mempunyai kepakaran dalam penyelesaian rantaian bekalan seperti e-pemerolehan, logistik, rumah gudang dan pembayaran. –BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next