Paddy Ketua Pengarah Kastam baharu | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Paddy Ketua Pengarah Kastam baharu

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

PUTRAJAYA, 2 APR: Timbalan Ketua Pengarah Kastam Diraja Malaysia (JKDM), Dato’ Paddy Abd Halim, dinaikkan pangkat Ketua Pengarah jabatan itu berkuatkuasa 1 April 2019.

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, dalam satu kenyataan berkata Paddy menggantikan Dato’ Sri Subromaniam Tholasy yang menamatkan tempoh perkhidmatannya pada 9 Mac 2019 lalu.


Paddy memulakan kerjayanya sebagai Penguasa Kastam di JKDM Perak pada 1983 dan pernah bertugas di beberapa cawangan serta bahagian di JKDM Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur termasuk Ibu Pejabat.

Sebelum dilantik Ketua Pengarah, beliau memegang jawatan, Pengarah Bahagian Pengurusan Pematuhan, Penolong Ketua Pengarah Kastam (Penguatkuasaan) dan Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/GST).

Guan Eng berkata, pihaknya merakamkan setinggi penghargaan kepada Subromaniam atas perkhidmatan cemerlang sebagai Ketua Pengarah Kastam terutama dalam memimpin perlaksanaan Cukai Jualan dan Perkhidmatan dengan jayanya.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next