SELANGOR

Pavilion Selangor tawar pelbagai produk halal

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 3 APR: Pavilion Selangor menawarkan pelbagai produk halal kepada pengunjung Pameran Halal Antarabangsa Malaysia (MIHAS) 2019, bermula dari 3 hingga 6 April ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Invest Selangor, Dato’ Hasan Azhari Idris berkata, terdapat 40 pempamer yang terdiri daripada industri makanan, perhotelan, pembangunan hartanah dan juga pengangkutan.

“Menariknya kali ini, Selangor di antara negeri yang membawa pempamer teramai berbanding negeri lain.

“Oleh itu, saya yakin pengunjung berpeluang mendapatkan pelbagai maklumat berguna khususnya mengenai industri halal dari Selangor,” katanya ketika ditemui SelangorKini.

Hasan Azhari berkata, ia adalah penganjuran kali kedua yang disertai Invest Selangor ketika penganjuran MIHAS.

“Selangor berbangga kerana kita juga adalah di antara negeri yang mempunyai paling banyak syarikat mempunyai sijil halal.

“Malah mereka juga di antara penyumbang besar kepada ekonomi negeri, oleh itu saya mengalu-alukan orang ramai untuk berkunjung ke Pavilion Selangor,” katanya.

Antara pempamer yang menyertai Pavilion Selangor kali ini ialah, Bangi Hotel Resort; Central Spectrum (M) Sdn Bhd; Cookies Most Wanted; Northport; Samza Food; HP Artisan Sdn Bhd dan Palm Fiber Sdn Bhd.

Orang ramai boleh maklumat lanjut mengenai Pavilion Selangor melalui facebook dan instagram: Selangorpavilion.


Pengarang :