RM140,000 untuk institusi agama Kuala Selangor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nazli Ibrahim

RM140,000 untuk institusi agama Kuala Selangor

OLEH NAZLI IBRAHIM

KUALA SELANGOR, 26 APR: Kerajaan Negeri melalui anak syarikatnya Pemerbadanan Menteri Besar (MBI) menghulur sumbangan RM140,000 kepada institusi Agama Islam di Kuala Selangor.

Sumbangan membabitkan empat buah masjid, tiga surau dan tiga Sekolah Rendah Agama itu diserahkan Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari pada Jelajah Maju Bersama di Masjid Jamiul Muhammadiah, Kampung Kuantan, di sini.


Program sumbangan kepada institusi Islam di Selangor menjadi acara tetap tahunan bagi membantu institusi terbabit mebaik pulih bangunan atau melaksanakan pelbagai program mengimarahkan masjid dan surau.

Terdahulu, Amirudin Shari yang menunaikan Solat Jumaat di masjid itu turut mengambil kesempatan beramah mesra bersama penduduk kampung.

Amirudin yang diiringi beberapa EXCO turut menikmati jamuan makan tengah hari dalam Majlis Kenduri Rakyat di perkarangan masjid itu.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next